plastic tas

Eigen tas mee, beter voor het milieu

Eigen tas mee, beter voor het milieu én mooier

Winkeliers mogen sinds 1 januari van dit jaar geen gratis plastic tassen mee geven aan hun klanten. De eerste post voor The Handbag Society dit jaar is van de Rijksoverheid. Hierbij verwacht de overheid dat het verbruik van plastic tassen afneemt. Want op dit moment worden er gemiddeld 170 plastic tassen per persoon in een jaar tijd gebruikt. Slecht voor de natuur als het daar in terecht komt en het verspilt ook grondstoffen. Dus neem een eigen tas mee! The Handbag Society ondersteunt dit duurzaamheid concept volledig. Ik zou zelfs nog een stapje verder willen gaan en zeggen dat een plastic (wegwerp) tas ook niet fashionable is en vaak niet bij je outfit past. Neem liever een leuke shopper mee voor je boodschappen. We hebben een aantal leuke in de collectie, al is dit ook een prima tas om zelf te kopen, en deze leuke canvas shopper van Maison Scotch, verkrijgbaar bij de Bijenkorf, is bepaald geen diepte investering.

shopper

Een ander alternatief is een “uitvouw” tas in je gewone tas. Ik draag er zelf ook vaak één mee, en die komt me met regelmaat goed van pas. Voor de geoefende DIYer kun je hier een instructie vinden om er één te maken.

opvouwbare tas

Hergebruik dozen van je (online) aankopen

Zelf doe ik steeds vaker online boodschappen. Ideale manier om kleding te kopen voor de kinderen en mijzelf. Die kleding komt vaak in dozen aan. Een deel daarvan wordt hergebruikt om de tassen uit de collectie, die niet worden langs gebracht bij de leden maar verstuurd, mee in te pakken. Ik zou het verspilling vinden om apart hiervoor dozen te laten maken en alles in de papierbak te gooien.